wat is er mogelijk?

Verschillende vachten vragen om verschillende behandelingen. Voor iedere hond, rashond of bastaard is er een passend plan. Onderstaande behandelingen zijn inclusief bad, oren schoonmaken, nagels knippen en anaalklieren legen(indien nodig).

PLUKKEN
Dit is het verwijderen van de dekharen bij ruwharige honden. Het haar word met de hand of met behulp van een bot trimmes geplukt. Als de hond goed plukrijp is doet dit geen pijn. Na de behandeling blijft de onderwol over zodat de nieuwe dekharen weer kunnen groeien. Plukt men een ruwharige hond niet is de kans op huidproblemen groot omdat de haren niet vanzelf uitvallen. Dit tot op de onderwol plukken gebeurt meestal 2x per jaar. voorbeelden: Ruwhaar teckel, airdale terrier, west highland white terrier.

STRIPPEN
Dit is een vorm van plukken waarbij er een tussenvacht ontstaat.Deze honden komen elke 3 maanden in de trimsalon waarbij het 6 maanden oude haar geplukt word en het 3 maanden oude haar blijft staan. Zo loopt je ruwhaar er nooit "naakt" bij en ziet het er wat natuurlijker uit.

KNIPPEN
Hierbij word de gehele vacht ingekort en in model gezet met de rechte schaar. Deze schaar word gebruikt op kroesvachten. Voorbeelden: Poedel, bichon frisee maar ook veel bastaardjes.

SCHEREN
De vacht op het lijfje word ingekort dmv de tondeuse(verschillende lengtes mogelijk). Pootjes, staart en hoofd worden op een bijpassende lengte ingekort met de schaar. Een ruwharige en een stokharige hond word nooit geschoren tenzij er een ernstige medische reden voor is.

EFFILEREN
Dit is het uitdunnen/in model zetten van de vacht met een speciaal getande schaar. Honden waarbij deze techniek word toegepast zijn vaak een combinatie van plukken, ontwollen en effileren. Voorbeelden: Golden retriever, engelse cocker spaniel en setters.

ONTWOLLEN
Deze techniek passen we toe op stokharige vachten. Dit is de zogenaamde oervacht. Ze komt voor in de korte en lange variant. Hierbij word niet het dekhaar maar juist de onderwol verwijdert. Stokharige honden verharen meestal 2x per jaar. Deze ontwolbehandeling zorgt ervoor dat de hond met 1 behandeling zo goed als door de rui heen is. Voorbeelden: Labrador, border collie, keeshond, huskey.

KORTHAAR
Veel mensen denken dat de trimsalon niets kan beteken voor deze honden. Dat is een misverstand. Deze honden verliezen het hele jaar door wel haren maar kennen een piek in voor en najaar. Een warm bad, massage en borstelbeurt maakt dat het haar goed los komt. Met deze behandeling is de hond veel sneller door de ruiperiode heen. Voorbeelden: Beagle, bull terrier, dalmatiër.

KAMMEN EN BORSTELEN
Veel mensen vinden wat langer haar mooier dan een kortgeschoren koppie maar weten niet hoe de vacht goed te behandelen. Wilt u een langharige vacht goed verzorgen dan gaat daar tijd in zitten. Ik kan dit voor u uit handen nemen maar ook voor advies kunt u terecht. Is een vacht eenmaal verklit of zelfs vervilt is er geen andere uitweg dan kortscheren. Dit is bijzonder onprettig voor de hond en kan ernstige problemen veroorzaken aan de huid. Trek tijdig aan de bel.

KATTEN
Katten met lang haar hebben vaak moeite zelf hun vacht goed bij te houden. Zeker in de ruiperiodes is ontwollen en zelfs plukken vaak mogelijk. Die mogelijkheden zijn er ook in mijn trimsalon onder bepaalde voorwaarden, informeer hiernaar. Kattennagels worden niet geknipt tenzij daar een zwaarwegende medische reden voor is.

Heeft uw hond geen volledige behandeling nodig maar wilt u hem wel lekker fris gewassen hebben of zijn de nagels te lang? Er word hier maatwerk geleverd dus ook voor uw hond is er een oplossing. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Alex Draayers | Antwoord 24.05.2020 16:32

Goede middag
Heb een vraag ik heb een vlinder hondje en wilde vragen wat het kost om hem te laten knippen graag hoor ik van u groetjes alexdraayers

Christel 24.05.2020 21:08

Hallo Alex,
De precieze prijs hangt af van gedrag en staat van de vacht. Je mag uitgaan van een prijs tussen de 50 en 60 euro.
Mvg Christel

J schrijnemaekers | Antwoord 12.04.2019 18:00

Hoi Cristel ik wil graag een afspraak maken voor Simba, hij moet weer ontwolt en gewassen worden en zn nagels knippen. gr Jolanda

Christel 12.04.2019 18:09

Hallo, je kunt me het beste even bellen om agenda’s naast elkaar te keggen. Het is erg druk. 0636339378, mvg Christel

Muhammad Umair | Antwoord 15.10.2018 15:10

Dear Sir,
We are manufacture and exporter high quality Dog Grooming Scissors, Dog Grooming Stripping Knive,Dog Leads, Dog Grooming Combs ,Dog Collars, Dog Leads,Pet Combs, Salon Hair cutting Scissors, Barber Hairdressing Scissors,Thinning barber Scis

Andre | Antwoord 02.10.2017 19:55

wat is de prijs voor knippen golden retriever (compleet ) ?

Pem | Antwoord 14.03.2017 22:07

Wat is de prijs van poedel dwerg knippen.

Gr

Karin de Natris | Antwoord 23.11.2016 21:46

Dibbus is een jonge golden retriever en ik wil haar vacht en nagels graag bijhouden. Hoe vaak raad je mij aan dit per jaar te doen en wat zijn kosten

Christel 29.11.2016 09:06

Dat ligt aan de hoeveelheid vacht en hoe netjes je hem in model wilt houden. Sommige komen 2x per jaar voor ontwol/model andere komen elke 3 a 4 maanden.

Hanjo Bogaers | Antwoord 02.05.2015 12:58

Heeft u dit product artero. Cosmetica professional classic
Zo ja wat kost die
M v g. Hanjo

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

13.10 | 17:23

Niet op korte termijn. Vanaf 10 november maar voor een afspraak kun je het beste bellen😄. 0636339378

...
13.10 | 11:00

Hoi Christel heb je nog een plaatsje vrij voor mijn hondje kruising tussen een Jack Russel en Shi Tzu.

Groetjes Theresia

...
21.07 | 08:11

Hallo Chayenne, jazeker en je zou ze eigenlijk helemaal niet moeten knippen😉. Voor info kun je het beste bellen. Mvg Christel

...
21.07 | 01:40

Hallo,

Heb je ervaring met het knippen van een pomeriaan?

Mvg Chayenne

...
Je vindt deze pagina leuk